Мая и Триото провокират ЦИК. Ще ги регистрират ли?

Името на коалицията е много необичайно, коментира ЦИК

Мая и Триото провокират ЦИК. Ще ги регистрират ли? | StandartNews.com

Мая Манолова и Отровното трио подадоха документи в ЦИК за регистрация на коалицията "Изправи се! Мутри, вън!" за изборите на 4 април. Въпросът е ще ги регистрира ли ЦИК?

Името на коалицията е много необичайно, коментира пред БНР говорителят на ЦИК Димитър Димитров и подчерта, че не е сигурен дали то отговаря на критериите за "добри нрави". Въпросът обаче тепърва ще бъде обсъждан. За да се вземе решение за регистрация или отказ, са необходими две трети от гласовете в комисията.

Няма юридически основания да не ни регистрират, отговориха Мая Манолова и адвокат Хаджигенов от Триото. Името на коалицията явно цели провокация, защото Манолова още отсега обяви, че ако не бъдат записани за парламентарния вот "ще изпълни политическа поръчка".

Според нея името "Изправи се! Мутри вън!" не противоречи нито на разпоредбите на Изборния кодекс, нито на решението на ЦИК за имената на партиите и коалициите.

Адвокат Николай Хаджигенов от т.нар. Отровно трио и Татяна Дончева, чиято партия дава регистрацията си на коалиция "Изправи се! Мутри, вън!", допълниха, че не се притесняват и от призивите на продължаващия протест, че са откраднали лозунга им. „Чисто юридически, актовете на ЦИК подлежат на обжалване пред ВАС“, изтъкна Дончева. „Което ние ще направим, немедленно, естествено“ допълни я Хаджигенов и обясни защо е избрано това име: „Който се разпознава като мутра, да се чувства притеснен. Това е една от идеите“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай