Мартин Янчев: Престъпленията срещу животни са ежедневие

Поне по 20 сигнала получава кандидатът за народен представител от Патриотична коалиция ВОЛЯ И НФСБ

Мартин Янчев: Престъпленията срещу животни са ежедневие | StandartNews.com

Поне по 20 сигнала от граждани, станали свидетели на насилие върху животните, получава всеки ден Мартин Янчев - представител на „М и М Помощ за животните – БГ“.

Организацията му се бори за пакет от мерки с цел подобряване на живота на животните. Според Янчев само Веселин Марешки – лидера на ВОЛЯ, е включил в програмата си за следващия мандат тази проблемна тема - опазването на животните.

Янчев е кандидат за депутат от Патриотична коалиция ВОЛЯ и НФСБ в 24 МИР – София и в Бургас. „Много от животните ежедневно стават жертва на зверства от страна на хората. Вярвам, че като народен представител ще мога да постигна промени, на които много хора се надяват“, заяви той.

Мартин Янчев предлага подробна програма от 30 точки с нужните законодателни  организационни промени. Сред тях е изменение на Наказателния кодекс като бъде увеличено предвиденото наказание по член 325 Б, тъй като със сегашната му редакция не могат да се постигат ефективни присъди за извършителите на тези престъпления. Спрямо същите се прилага нормата на чл.78 А от Наказателния кодекс или пробация!

Една от целите на кампанията му е при съмнения за нехуманно отношение към животно, Неправителствените организации да имат право да го изземат до доказване на противното от съответните институции.

Кандидат-депутатът предлага също поредица от механизми за подпомагане на социалнослаби семейства, отглеждащи животни. Така например кастрацията, чипирането, издаването на паспорт, ваксинации могат да се поемат финансово от държавата. Янчев предвижда също финансова помощ в условията на криза и облекчение на данъка за имот.

Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ е с номер 24 в интегралната политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай