Маринов: БСП има ясна политика в сферата на икономиката

Само с общи усилия бихме могли да тръгнем по пътя на възхода, смята кандидатът за народен представител от „БСП за България“

Маринов: БСП има ясна политика в сферата на икономиката | StandartNews.com

Имаме ясна и последователна политика в сферата на икономиката - подпомагането на малкия и среден бизнес, който е гръбнакът на всяка икономика. Това каза Николай Маринов, кандидат за народен представител от „БСП за България“ в 24 МИР.

Според него българската икономика е сведена до сферата на услугите. „От години нямаме работещи големи предприятия и индустрии. Развиват се само дребни производства, които не биха могли да бъдат основен двигател на икономиката“, отбеляза той.

„В тази сфера предлагаме редица решения, сред тях облекчаване на административната тежест към предприятията, включително и счетоводната отчетност, гарантиране на нови пазари чрез Българската агенция за експортно застраховане, редица програми чрез Българската банка за развитие за свеж ресурс към малките и средни предприятия, които да получат съответното финансиране за техните проекти“, обясни Маринов.

Кандидатът за народен представител заяви още, че се предвиждат и данъчни облекчения, включително на местните данъци и такси, както и помощ за малки земеделски стопанства, които да развиват свои земеделски бизнеси. „В програмата на БСП са залегнали и редица други мерки, ориентирани предимно към малки и средни предприятия, към семейни дружества, към различни браншове, които да се кооперират и така да достигнат до по-добри пазари както у нас, така и в чужбина“, подчерта Николай Маринов.

Неговата лична амбиция е да допринесе за развитието на българската икономика и по-добър и справедлив живот на българските граждани.

„Само с общи усилия бихме могли да тръгнем по пътя на възхода. България да спре да се лута между минало и настояще, а да върви към бъдещето“, коментира Маринов.

Той призова хората да излязат и да гласуват на 11 юли, тъй като има реална опасност от влизане в спирала от избори, което не е полезно за държавата и би сринало напълно икономиката. „Нека да гласуват без страх, уверено, за бъдещето на децата си, на семействата си, за достойни старини на родителите си. Да гласуват с грижа за България“, призова Николай Маринов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай