Марешки:Обидно е за варненци да няма други местни водачи на листи

Моите опоненти не познават Варна. Ако ги поканя на дебат при басейн Приморски, няма да го намерят къде е, каза лидерът на ВОЛЯ

Марешки:Обидно е за варненци да няма други местни водачи на листи | StandartNews.com

„Отсъствието на местни хора начело на изборните листи на други партии е обида за Варна“, коментира Веселин Марешки.  Лидерът на партия ВОЛЯ сподели, че за него е чест да е кандидат за народен представител от родния си град, където е израснал, където всички го познават и се разхожда свободно по улиците, където е създал бизнеса си и плаща данъците си. „Камъкът си тежи на мястото. Силата е близо до корена. Моите опоненти не познават Варна, не са стъпвали тук. Ако ги поканя на дебат при басейн Приморски, например, няма да дойдат, защото няма да знаят къде е”, каза още Марешки.

Той зададе логичния въпрос: какво свързва Татяна Дончева, Каракачанов или Слави Трифонов с морската столица? „Тях ги е страх и срам да се явят в родните им градове. Ако те са кандидати там, а като резерва се явяват във Варна, донякъде щях да ги разбера. Но, не са. Това е обида от страна на партиите към техните членове във Варна. Значи са преценили, че сред активистите им нямат подходящ местен човек. От друга страна е обида и за всички варненци – явно, според моите опоненти, няма нито един достоен варненец, когото да поканят да води листите им. Нашия горд, красив град, морската столица на България, има кой да го представлява.”, каза още Веселин Марешки.

Той коментира, че будните и интелигентни хора на Варна винаги са били коректив на което и да е управление. От морската столица винаги е тръгвал истинският протест срещу несправедливостите, а не от жълтите павета. „ Аз вярвам, че моите съграждани знаят кой  реално прави нещо за тях и кои са парашутистите, които сигурно не са идвали и на плаж в моя роден град”, каза още Марешки.    

Той е роден във Варна, завършил е математическата гимназия. Следвал е инженерни науки в Москва и във Варненския технически университет. Започва революцията в два ключови сектора- фармация и горива, именно от Варна. Заради него, градът стана символ на битката с картела. На последните президентски избори за Марешки гласуваха близо половин милион българи. Това е най-високият мажоритарен резултат на избори за целия преход! На парламентарните избори през 2017г. партия ВОЛЯ спечели 12 депутатски места в 44-то народно събрание.  Веселин Марешки е семеен, с две деца и две внучета. Не пие, не пуши, спортува активно.

Марешки е водач на листата на Патриотична коалиция ВОЛЯ и НФСБ във Варна. Коалицията е с номер 24 в бюлетината.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай