Марешки: Влизаме и в новия парламент

Лидерът на ВОЛЯ иска спешна поръчка на 1 милион ваксини извън квотата от ЕС

Марешки: Влизаме и в новия парламент | StandartNews.com

„Не социолозите определят кой да бъде в парламента. Напълно убеден съм, че ако те трябваше да гласуват, ние нямаше да бъдем в парламента. Слава Богу, че гласуват българските граждани и затова съм убеден, че ще влезем в парламента и то с доста по-голям от очаквания резултат”. Това обяви Веселин Марешки, лидер на ВОЛЯ в отговор на въпроса дали смята, че въпреки прогнозите на експертите политическата му формация ще получи необходимата подкрепа на предстоящите парламентарни избори на 4 април. Той се включи в предаването "Офанзива" по Nova news.  

„Дори и самите социолози дават прогнози, че влизаме в парламента, но за пред хората правят фалшиви тълкувания, заради които сме искали и наказателна отговорност за социологически измами ”, категоричен е Марешки.

"Ние трябва да се в парламента, защото сме обещали безплатни лекарства за учениците до 18 г и пенсионерите, заяви още депутатът и зам.председател на НС.

“Нямаме време да чакаме и да си играем на локдаун, намаляване на мерките, скок в заразените, пак локдаун“, смята лидерът на "Воля". Икономиката съвсем ще закъса, хората ще останат без никакви доходи, коментира той и допълва, че това е огромен риск за стабилността на държавата.„Мисля, че животът и здравето на българите, както бизнесът и доходите, са приоритет в тази ситуация, отбелязва Марешки. Много добре, че има обща поръчка за страните-членки, но ние сме суверенна държава и имаме право да предприемем и други мерки, за да излезем от тази криза по-бързо и с минимални щети, категоричен е той.По думите му правителството трябва да предприеме необходимите мерки да има достатъчно ваксини и процесът по ваксинация да е по-бърз.

Заместник-председателят на НС и лидер на "Воля" Веселин Марешки призова правителството да направи спешна поръчка на един милион ваксини срещу COVID-19, извън очакваната доставка от ЕС, съобщиха от пресцентъра на "Воля". Според Марешки висшите чиновници в Брюксел са на път да се провалят с тази задача.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай