Четвъртък,

Марешки: Изхвърляме 2-ката от цените на горивата

От: Стандарт -
Марешки: Изхвърляме 2-ката от цените на горивата
A
A
A

„Никой в България няма да види цена на гориво, започваща с „2“, ако Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ е част от следващото управление. Цените могат и трябва да са под 2 лева. Ние пет години го доказваме. В историята няма стойност на петрола, която определя цена на дребно над 2 лева. Камо ли 2,60 лв.”, заяви Веселин Марешки.

Позицията му идва в момент, в който най-големите вериги бензиностанции у нас вече стигнаха, а някой от тях и прескочиха границата от 2 лева за литър. Котировките на суровия петрол засега също бележат ръст, което вещае увеличение на цените на дребно. Тъкмо в такива моменти бензиностанциите на Марешки демонстрират най-драстични разлики спрямо големите вериги, достигащи през годините и до невероятните 70 стотинки за литър.

Досега кръстоносният поход на предприемача разтърси пазарите на дребно в 15 града, в които семейният му бизнес има отворени обекти. Като политик Марешки дава заявка да доведе до край процеса с играждане на държавна верига бензиностанции, които да променят пазара в цялата страна. Законът за това бе прокаран с много усилия от ВОЛЯ, като опозиция в парламента. Това беше и един от големите им политически успехи. Въпреки приетия закон, проектът така и не тръгна по същество. Държавните бензиностанции с „народни“ цени все още са само на хартия.

Лидерът на ВОЛЯ отбеляза, че държавната верига бензиностанции е едно от техните три  неотменни условия, за да приемат да бъдат част от следващо правителство – наред с безплатните лекарства за ученици до 18 г. и пенсионери над 65 г., както и увеличение на всички пенсии с минимум 200 лв.

За да не останат излъгани надеждите на гласоподавателите, ВОЛЯ поде безпрецедентна кампания, която стана популярна като „Договорът Марешки“. Според Марешки, това е уникален акт, който показва как трябва да се изпълняват обещания. Този документ е безпрецедентен с това, че за първи път избирател подписва договор с кандидат за парламента и че чрез негогражданите черпят само права, без задължения. Досега това беше привилегия само за политиците. 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички