Неделя,

Марешки: Изхвърляме 2-ката от цените на горивата

От: Стандарт -
1647
Марешки: Изхвърляме 2-ката от цените на горивата
A
A
A

„Никой в България няма да види цена на гориво, започваща с „2“, ако Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ е част от следващото управление. Цените могат и трябва да са под 2 лева. Ние пет години го доказваме. В историята няма стойност на петрола, която определя цена на дребно над 2 лева. Камо ли 2,60 лв.”, заяви Веселин Марешки.

Позицията му идва в момент, в който най-големите вериги бензиностанции у нас вече стигнаха, а някой от тях и прескочиха границата от 2 лева за литър. Котировките на суровия петрол засега също бележат ръст, което вещае увеличение на цените на дребно. Тъкмо в такива моменти бензиностанциите на Марешки демонстрират най-драстични разлики спрямо големите вериги, достигащи през годините и до невероятните 70 стотинки за литър.

Досега кръстоносният поход на предприемача разтърси пазарите на дребно в 15 града, в които семейният му бизнес има отворени обекти. Като политик Марешки дава заявка да доведе до край процеса с играждане на държавна верига бензиностанции, които да променят пазара в цялата страна. Законът за това бе прокаран с много усилия от ВОЛЯ, като опозиция в парламента. Това беше и един от големите им политически успехи. Въпреки приетия закон, проектът така и не тръгна по същество. Държавните бензиностанции с „народни“ цени все още са само на хартия.

Лидерът на ВОЛЯ отбеляза, че държавната верига бензиностанции е едно от техните три  неотменни условия, за да приемат да бъдат част от следващо правителство – наред с безплатните лекарства за ученици до 18 г. и пенсионери над 65 г., както и увеличение на всички пенсии с минимум 200 лв.

За да не останат излъгани надеждите на гласоподавателите, ВОЛЯ поде безпрецедентна кампания, която стана популярна като „Договорът Марешки“. Според Марешки, това е уникален акт, който показва как трябва да се изпълняват обещания. Този документ е безпрецедентен с това, че за първи път избирател подписва договор с кандидат за парламента и че чрез негогражданите черпят само права, без задължения. Досега това беше привилегия само за политиците. 


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички