Марешки: Държавна компания има.А бензиностанциите?

Ние можем да доведем нещата до успешен край

Марешки: Държавна компания има.А бензиностанциите? | StandartNews.com

Днес стана известно, че създадената Държавна петролна компания  вече има назначени изпълнителен директор и управителен съвет. Предприятието стана възможно след инициатива на ПП ВОЛЯ. Въпреки, че законопроектът е безспорен успех за опозиционна партия, все пак основното задължение, което групата на Веселин Марешки искаше да бъде вменено на дружеството, засега остава под черта.

Никъде в документите на новосъздаденото предприятие не е вписан ангажимент по създаване на верига държавни бензиностанции.

В учредителния акт са описани  дейности по управление и съхранение на държавните и военните запаси от нефт, но няма и ред за продажби на дребно. Все пак е оставена една вратичка за „други дейности, които осигуряват или допълват основния предмет на дейност“. По този повод лидерът на ВОЛЯ заяви:

Виждате как поредна наша прагматична и полезна инициатива  е употребена за създаване на куха структура. Има назначени хора, има  отпуснати 110 милиона, но няма дори намек за изграждане на държавни бензиностанции.

Това не е промяна, а подмяна. Все още, обаче, нищо не е загубено.

Ако Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ е част от следващата изпълнителна власт, ще доведем нещата докрай. Това предприятие се случва благодарение на ВОЛЯ и няма да позволим една хубава идея да се употреби за други цели. Силата е във Вашия глас. Вие решавате на 4 април. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай