Петък,

Луджев: Борисов е шашнат, търси изход

От: Редактор -
514
Луджев: Борисов е шашнат, търси изход
A
A
A

„Изборният резултат води към край на политическата доминация и на управлението на ГЕРБ и към съществена промяна в парламента с влизането на млади хора, които преди не са били свързани с политическата система.

 Създава се възможност за политическа доминация на т.нар. протестни партии“. Това каза пред БНР историкът проф. Димитър Луджев, вицепремиер в правителството на Димитър Попов и министър на отбраната в правителството на Филип Димитров. 

Той посочи няколко мерки, които биха прекратили „мафиотското управление на страната“: 

„Промени в съдебната система, във Висшия съдебен съвет, в прокуратурата и в следствието, за да могат да се започнат разследвания за злоупотреби с властта. Персонални и функционални промени в службите за сигурност. Трябва да се разбие административната схема, по която работеше режимът „Борисов“. 

В предаването „12+3“ проф. Луджев допълни: 

„Бойко Борисов е така ошашавен, че се хвърля безразборно в една или в друга посока, търсейки изход за политическата си съдба. Това е неговият бабаитски маниер да показва мускули. Но от това личи страх. 

С Борисов е приключено... Ако не се направят промени, той може отново да изплува... Ще го бъде страх да се кандидатира за президент

 


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com