Луджев: Борисов е шашнат, търси изход

Изборният резултат води към край на политическата доминация и на управлението на ГЕРБ

Луджев: Борисов е шашнат, търси изход | StandartNews.com

„Изборният резултат води към край на политическата доминация и на управлението на ГЕРБ и към съществена промяна в парламента с влизането на млади хора, които преди не са били свързани с политическата система.

 Създава се възможност за политическа доминация на т.нар. протестни партии“. Това каза пред БНР историкът проф. Димитър Луджев, вицепремиер в правителството на Димитър Попов и министър на отбраната в правителството на Филип Димитров. 

Той посочи няколко мерки, които биха прекратили „мафиотското управление на страната“: 

„Промени в съдебната система, във Висшия съдебен съвет, в прокуратурата и в следствието, за да могат да се започнат разследвания за злоупотреби с властта. Персонални и функционални промени в службите за сигурност. Трябва да се разбие административната схема, по която работеше режимът „Борисов“. 

В предаването „12+3“ проф. Луджев допълни: 

„Бойко Борисов е така ошашавен, че се хвърля безразборно в една или в друга посока, търсейки изход за политическата си съдба. Това е неговият бабаитски маниер да показва мускули. Но от това личи страх. 

С Борисов е приключено... Ако не се направят промени, той може отново да изплува... Ще го бъде страх да се кандидатира за президент

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай