Листата на кюстендилци представиха от ГЕРБ – СДС

Водач на листата е Христо Терзийски

Листата на кюстендилци представиха от ГЕРБ – СДС | StandartNews.com

Като водач на листата на коалиция ГЕРБ - СДС, съм щастлив, че тя се състои изцяло от кандидати, които са „местни“ хора – от региона, никога не са губили връзката си с Кюстендилска област. Mлади хора и доказани професионалисти, които отлично познават проблемите ѝ и могат да предложат най-ефективните решения.

Това заяви водачът Христо Терзийски по време на официалното представяне на листата на ГЕРБ – СДС пред медиите в Кюстендил. „Имаме отлично подготвени експерти във всички сферата – медицина, право, икономика, земеделие, журналистиката, култура, образование“, подчерта Терзийски.

„Предвиждаме БВП да нарасне към 100 млрд. евро до 2025 г., а размерът на преки чуждестранни инвестиции с над 50%, като за 12 месеца ще възстановим загубения БВП през периода на кризата. Искаме да утвърдим България като добро място за създаване на семейство, отглеждане и образоване на деца, и перспективна професионална реализация.

Залагаме на значителни инвестиции в образованието и иновациите“, заяви Христо Терзийски. Той бе категоричен, че ще се увеличат двойно разходите за научно-изследователска и развойна дейност до 2025 г. и петкратно ще бъдат повишени инвестициите за дигитализация на бизнеса. „Ще подпомогнем малките и средни предприятия и технологичните компании за въвеждане на цифрови системи и умения.

Очакваме това да доведе до повишаване на общата производителност на предприятията с над 10%“, обясни още водачът на листата Христо Терзийски.

Председателят на Общински съвет – Кюстендил и кандидат за народен представител Михаела Крумова се обърна с думите: „По образование съм юрист, по професия съм адвокат, а призванието и моето желание е да служа на хората.“ Тя допълни, че е родена и израснала в Кюстендил, заедно със своето семейство живеят и работят в родното си място. „Искаме да продължим започнатото през предишния мандат по отношението на върховенството на закона и борбата с корупцията“, обясни Крумова.

Популярната родна журналистка Люба Пашова, която също е част от листата, заяви, че именно в Кюстендил е получила най-доброто образование, което й е дало старт в живота. „Именно тук се научих на любов към образованието, към буквите, към книгите, към културата. Културата е нашата памет. Без култура и без памет ние нямаме бъдеще“, подчерта обичаната телевизионна водеща.

Анелия Любенова е човекът, който десетилетия наред работи за каузата на Съюза на демократичните сили – тя също е част от листата на Коалицията. „За мен е чест да съм част от листа, която има евроатлантическа насоченост и се противопоставя на това страната ни да тръгне по друг път на развитие“, подчерта тя.

„За нас основен приоритет продължава да бъде образованието. През изминалия мандат правителството и г-н Борисов поеха ангажимент да увеличат учителските заплати и го изпълниха. В  програмата ни отново е заложено поетапно да продължат да се увеличават доходите на учителите и преподавателите“, обясни Анелия Любенова.

Човекът с повече от 30 години опит в лекарската професия и по-конкретно в областта на психичното здраве, д-р Александър Паризов от Дупница, се обърна с думите: „Обграден съм от експерти в своята област; от хора, които са се доказали със своята общественост и родолюбие. Всички ние сме хора от областта – всички милеем за нея и работим за нейното развитие.“

Д-р Паризов, който е шести в листата на Коалицията посочи, че правителството и премиерът Бойко Борисов са доказали, че когато се налага да се вземат спешни мерки и решения, те ги вземат много адекватно и много бързо. “Правителството сложи на първо място живота и здравето на нацията – от това не зная дали има по-хубаво“, категоричен бе д-р Паризов.

Експертът в сферата на земеделието Станислав Тенев посочи: „През последните години Правителството подпомогна изключително земеделците и животновъдите, всички плащания към бенефициентите се случват в срок и няма забавяния. Интересите на българския земеделски производител и животновъд са напълно защитени, а това е и особено важно за нашия регион.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай