Летифов: От изборите зависи кога България ще се възстанови

С партии, които насаждат ксенофобия няма да преговаряме, категоричен е зам.председателят на ДПС

Летифов: От изборите зависи кога България ще се възстанови | StandartNews.com

"Трябва да има ясни приоритети на следващите управляващи, да са се гарантира развитието на България. Ще седнем на масата с всички системни партии и несистемните, които имат ясни приоритети. С партии, които насаждат ксенофобия няма да преговаряме", заяви заместник-председателят на ДПС Халил Летифов пред Нова телевизия.

"Съгласете се с мен, че в момента правим планове на основа на социологията. Нека видим резултатите от вота на хората", каза той и допълни, че за ДПС властта не е самоцел, задължителна е ясна програма за действие. Ние в поведение анти не участваме. Има унищожително разрушаване на диалога и между партиите, и между институциите", допълни той. Напомни за тяхната програма за ускорено и догонващо икономическо развитие и за техните приоритети – чиста вода, чиста храна, чиста енергия, включване на свободните активни граждани във вземането на управленски решения и контрола по тяхното изпълнение, за които говорят вече 4 г.

По думите му за политическата формация това е разковничето за това, което ще се случи от тук насетне. „От изборите и от поведението след изборите ще зависи колко бързо ще се възстановява страната ни или дали ще продължава да затъва. За нас сценариите са свързани около ясните приоритети и какви сценарии ще се следват от следващите управляващи и в какви срокове”, категоричен е той. Според него борбата за властта след изборите ще бъде безмилостно жестока.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай