Лечева: Електронното правителство намалява корупцията

Предвидимото законодателство е задължително за развитието на България, каза кандидатът на "БСП за България"

Лечева: Електронното правителство намалява корупцията | StandartNews.com

„Много средства бяха дадени за електронно правителство, а такова все още няма. Проблемът е в липсата на политическа воля, защото електронните услуги ще минимизират условията за корупция, а заедно с това ще има по-голяма прозрачност и контрол от страна на гражданите върху администрацията“. Това заяви кандидатът за народен представител от БСП за България Весела Лечева на среща със служители на „Свилоза“ в Свищов, което е едно от най-големите и успешни предприятия в страната.

По думите й електронните услуги ще спестят време и средства както на гражданите, така и на бизнеса. Като друго задължително условие за развитие Лечева посочи предвидимото законодателство, което следва ясни принципи и оценки за въздействие. „Никой не може да планира бъдещето си и бизнеса си, ако всяка година се правят законодателни поправки, които са противоречиви и отхвърлят предишни промени, за които вече са направени инвестиции“, каза още кандидатът за народен представител. Тя обясни, че тези виждания на левицата за подкрепа на предприемачеството са пряко свързани със създаването на нови и качествени работни места с добавена стойност. Лечева представи и социалните мерки от програмата на левицата, предвиждащи подкрепа за младите семейства под формата на данъчни облекчения, както и увеличаване на майчинството през втората година и еднократна помощ за второ и трето дете от 6500 лева за осигурявали се родители поне 24 месеца.

На срещата бе и председателят на Съвета на директорите на „Свилоза“ АД Красимир Дачев, който заяви, че е политически неутрален, но допълни, че Весела Лечева е от хората, които не ползват политиката за облагодетелстване и власт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай