Неделя,

Л.Борисов: 11 млн. за фирмите в Стара Загора

От: СТАНДАРТ -
421
Л.Борисов: 11 млн. за фирмите в Стара Загора
A
A
A

Близо 11 млн. лв. ще получат около 80 средни предприятия в Стара Загора и областта като помощ от държавата в коронакризата. Компаниите са се възползвали от антикризисните мерки на министерство на икономиката. Това съобщи ресорният министър Лъчезар Борисов на среща с ръководството и с част от екипа на старозагорска холдингова компания, занимаваща се с продажба и сервизно обслужване на селскостопанска техника и търговия на продукти за земеделието. Министър Борисов е кандидат за народен представител от Стара Загора.

ВИЖ ОЩЕ: Лъчезар Борисов с ценни съвети към бизнеса

По линия на Министерството на земеделието средствата, които се предоставят в Старозагорска област са за над 100 млн. лева, като 68 млн. лева вече са разплатени.

ВИЖ ОЩЕ: Лъчезар Борисов: Чирпан дава сериозна заявка за бизнеса

„През последните 4 години постигнахме ръст на средната работна заплата с 50%, което се дължи на последователната политика на правителството, на подобрената бизнес среда и на повишаването на производителността на отделни производства“,  подчерта Лъчезар Борисов. За този период предприятия и институции от област Стара Загора са  получили около 400 млн. лева от държавата. От централния бюджет за инфраструктурни проекти и различни обекти са предоставени 128 млн. лева. Министерството на икономиката подкрепи над 1100 микро, малки и средни компании.

Министерството на труда и социалната политика подпомогна през последната година по мерките 60:40 и 80:20 около 400 работодатели с над 50 млн. лева. Област Стара Загора е добър пример за ниски нива на безработица, под средните за страната, отбеляза кандидатът за депутат.

Лъчезар Борисов съобщи още, че бизнесът ще може да се възползва от програми и процедури, насочени към технологична модернизация, ресурсна и енергийна ефективност.Кандидатът за народен представител от ГЕРБ

Радостин Танев представи възможностите, които дава новата Национална програма за саниране, която ще повиши енергийната ефективност в 2000 многофамилни жилища и в още толкова еднофамилни къщи, като акцентира на това, че средствата ще бъдат на 100% осигурени от държавата.„Сред приоритетите, които си поставяме в нашия регион, са ремонт на пътя Стара Загора – Нова Загора, Чирпан – Стара Загора и разширяването на връзката между Стара Загора и автомагистрала „Тракия“, каза Танев.

Основни акцент в работата на кандидатите за народни представители от ГЕРБ – Стара Загора ще бъдат образованието, иновациите и изграждане на индустриални зони, чрез които ще бъдат привличани компании, създаващи висока добавена стойност.

В срещата участва и общинският ръководител на ПП ГЕРБ – Стара Загора Емил Христов.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com