Лъчезар Борисов с ценни съвети към бизнеса

В година на пандемия управлението на ГЕРБ запази работните места и потреблението, каза министърът на икономиката

Лъчезар Борисов с ценни съвети към бизнеса | StandartNews.com

Кандидатът за народен представител от Старозагорски избирателен район и министър на икономиката Лъчезар Борисов, заедно с Илиана Жекова, Роман Желев и Мария Гинева, които също са в листата, проведоха в Казанлък поредица от срещи с представители на бизнеса и с работници.

Те се запознаха с дейността на една от местните фирми, специализирана в областта на производството на уплътнения и хидравлични системи, и насърчиха мениджърския екип на дружеството да участва в новите програми, чрез които предприятието може да получи европейско финансиране, за да модернизира производството си и да подобри енергийната си ефективност. “Амбицията ни е голяма част от фирмите в следващите две години да кандидатстват по различните програми. Това ще позволи българската продукция да бъде конкурентна на световните пазари, защото сме доказали, че предлагаме изделия с високо качество и предприятията ни са коректен търговски партньор. А задача на администрацията е да направи така, че парите от еврофондовете да бъдат усвоени максимално от фирмите, които искат да се развиват”, заяви Лъчезар Борисов.

Кандидатите за народни представители посетиха и предприятие за производство на прежди, конци, памучни и хавлиени тъкани. По време на срещата стана ясно, че през последните години в дружеството са усвоени средства в размер на 12 млн. лв. и това е допринесло много за подобряване на работната среда, за развитие на производството и достигане до нови пазари. „Обикновено в неуспехите си търсим вината в политиците, но тя често е в нас. Затова уважаваме тези лидери, които обединяват, а не които разделят хората”, казаха домакините.

„Пандемията направи така, че всеки трябва да се отнася с разбиране и грижа за околните, а в политиката противопоставянето и популизмът са вредни“ – коментира Борисов. Той даде различни примери, с които илюстрира защо България в година на пандемия успя да си запази работните места и потреблението и да го утвърди като фактор на икономическия растеж.

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ Лъчезар Борисов, Илиана Жекова, Роман Желев и Мария Гинева разгледаха и производството фирма, специализирана в производството на продукти за автокозметика.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай