Кирил Добрев: Младите не искат подаяние, а шанс

БСП е била силна тогава, когато дава кауза на обществото,каза социалистът

Кирил Добрев: Младите не искат подаяние, а шанс | StandartNews.com

"Вие сте много млади  и може би не сте го усетили със силата, с която го чувствам аз, но обществото ни никога не е било толкова разделено, колкото е днес. Дори повече от онези смутни години на деветдесетте”. Това каза по време на разговора си с млади хора в Радомир Кирил Добрев, член на Националния съвет на БСП.

"БСП е била силна тогава, когато дава кауза на обществото, кауза, която да го обедини и заедно днес да преодолеем кризата, пред която сме изправени", допълни още той. По думите му всяка криза е шанс за истинските политически лидери, които могат да предложат и проведат такива политики, които да позволят на България да намали дистанцията с другите европейски държави; да направят всичко възможно да намалят мащаба на изтичането на умните, талантливите и образованите.

“Знам, че младите не искате милостиня и помощи, а справедливост, шанс и перспектива. И не знам кой какви планове има и какви алтернатива е, но ако в тези планове не присъствате вие, не може да се говори нито за устойчивост, нито за адекватност на времето и планът нищо не струва.", категоричен беше Кирил Добрев.

Домакин на срещата в Радомир беше Евдокия Асенова, кандидат за народен представители от листата на коалиция "БСП за България" за Перник.

"С Дочка сме дългогодишни приятели. Тя е изключително стойностен и работлив народен представител и Радомир, а и цялата област Перник, заслужават човек като нея да ги представлява в Народното събрание”, подчерта Кирил Добрев.

По думите му каузата на Евдокия Асенова е именно реализацията на младите и образовани хора в България. " Дочка има огромно сърце, десетки са социалните и образователни проекти, които е отстоявала и като зам.-кмет, и като народен представител. За нея модерното образование и възможността на младите хора да се реализират тук, винаги са били приоритет”, каза още Добрев. " Знам, че ще я подкрепим мажоритарно, защото може да носи отговорност и няма да е "в командировка” в избирателния си район”, призова Добрев.

"Всеки от нас е отговорен за живота си. От изборите, които правим днес, се определя нашето утре. Страдаме от дефицит на справедливост и увеличаване на неравенствата в обществото”. С тези думи Евдокия Асенова се обърна към присъстващите в залата. " От нас зависи това да се промени, защото младите трябва да са настоящето, не само бъдещето." - подчерта Асенова. Тя благодари на Кирил Добрев за подкрепата и го нарече един от нестандартните политици, които са извън клишето." С Кирил Добрев ни събра партията преди повече от 20 години. Десетките политически битки, които сме водили заедно, в полза на младите хора, ни направиха истински приятели." - коментира още Евдокия Асенова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай