Сряда,

Харизанов каза ще играе ли ГЕРБ с Хр. Иванов

От: СТАНДАРТ -
265
Харизанов каза ще играе ли ГЕРБ с Хр. Иванов
A
A
A
  • Десният анализатор не иска да е депутат, номинирал Борисов и още двама

Интригата кои ще са кандидат-депутатите на ГЕРБ продължава. Шефът на Института за дясна политика Георги Харизанов обяви, че не желае да е народен представител и ако бъде издигнат за парламента ще си направи отвод. Затова пък е номинирал трима – Борисов и още двама.

Имената в листите на ГЕРБ ще станат ясни до седмица, каза Харизанов пред БНР. На въпрос дали бившият вътрешен министър Младен Маринов може да бъде включен в листите на ГЕРБ за предстоящия вот, Харизанов посочи: „Всяка партия би трябвало да бъде много щастлива, ако той се съгласи да бъде неин кандидат.“

Социолозите не дават драстична промяна на всичко, което се случва от 2009 година насам. ГЕРБ пак ще спечели парламентарните избори, каза анализаторът. И допълни: „Това, че за пореден път се е ребрандирала градската общност, че „Обединените патриоти“ ще се явят отделно на изборите не е новина.”.

„Да се фокусираме върху петпартиен парламент: най-близко идейно-политически до ГЕРБ са „Демократична България“, но червената линия, които те са начертали и поведението им в последните години не ги поставя в ситуацията да бъдат разглеждани като коалиционен партньор на ГЕРБ. Те търсят собствена физиономия, собствена идентичност. Тръгнали са в дълъг мач на бавен растеж. Ще видим колко ще е бавен, ще има ли растеж и колко ще е дълъг мачът“, коментира Харизанов в предаването „Преди всички“.

Запитан има ли нагласа ГЕРБ да пусне неизвестни имена в листите за предстоящите парламентарни избори, Харизанов заяви: „Неизвестни - не. Може би нови в политиката, но не неизвестни.“

Колкото и минимален от гледна точка на жълтите павета да е натрупаният от един успял човек авторитет, това не означава, че той е неизвестен за обществото, допълни той.

Обновяването не би трябвало да е самоцел, смята Харизанов. По думите му политическа класа се създава, когато определени политици натрупат достатъчно опит, знания и мъдрост за функционирането на държавната машина, как се случва законотворчеството и какво е отражението на законите върху отделните сектори.

„Всички, които се качват на модерната лодка да джафкат срещу статуквото – статуквото и политическата класа са едно и също, като се замислите.“


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com