Карадайъ: Войната между институциите докара политическа криза

Очите на ДПС са обърнати към децата, каза Йордан Цонев

Карадайъ: Войната между институциите докара политическа криза | StandartNews.com

Централния предизборен лъч пристигна в Брезница, за да подкрепи листата на ДПС за Благоевград. Начело на листата са зам.-председателите на ДПС Халил Летифов, втори е Йордан Цонев, следвани от Елхан Кълков, съобщават от пресцентъра на партията.

Може да бъде изображение с 6 души, изправени хора и на открито

В своето изказване пред пълния площад на Брезница председателят на ДПС Мустафа Карадайъ направи кратък коментар относно състоянието на политиката в България.Той обобщи проблемите и подчерта: „Войната между институциите доведе до политическа криза, но 12-годишно безцелно пребиваване във властта натрупа нов дълг - над 20 милиарда. Дълг, който ще се плаща от нашите деца и внуци.“

Може да бъде изображение с 8 души, седнали хора, изправени хора, забрадка и на открито

Карадайъ посочи още, че се наблюдава отстъпление на правата и свободите, „които ние си отвоювахме през 1989 година и докарахме демокрацията“.„Криза в демокрация – защото държавният апарат работеше в услуга на една партия и срастване на партия и държава, нещо отпреди 30 години, което мислихме, че няма да ни се случи повече,“ каза още председателят на Движението.

Може да бъде изображение с 12 души и изправени хора

Може да бъде изображение с 4 души, изправени хора и на откритоКарадайъ припомни за приоритетите на ДПС, които са приоритети на ЕС от миналата година, а именно - зелена икономика, високи технологии и свободни и активни граждани.

Лидерът на Движението призова присъстващите да гласуват с №7, за да може институциите да работят в услуга на хората, във взаимен контрол, координация, за да има стабилност и икономическо развитие на страната.

В емоционално изказване зам.-председателят на ДПС и втори в листата на ДПС за Благоевград - Йордан Цонев, подчерта, че ДПС работи с грижа за децата и хората и има програма за децата.

„Имаме програма да строим детски градини и училища, а не да ремонтираме старите,” каза Цонев и припомни, че в 44-то НС ДПС предложи детските градини да бъдат безплатни.Йордан Цонев изтъкна, че ДПС има заложено в програмата си да бъде създаден „Фонд за дигитализация на образованието, всяко дете да има таблет, купен от държавата, всяка класна стая да има компютри, защото нашите деца трябва да учат за една друга епоха, която вече настъпи – дигиталната ера.“

Може да бъде изображение с 9 души, изправени хора и на открито

Цонев подчерта, че „очите на ДПС са обърнати към децата“.Той призова присъстващите на площада да гласуват с №7, защото „без всичко друго може, но без бъдеще за децата ни не може.“

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай