Карадайъ от Айтос: Да изберем стабилността

За демокрацията и свободата трябва да се борим всеки ден, каза лидерът на ДПС

Карадайъ от Айтос: Да изберем стабилността | StandartNews.com
  • За демокрацията и  свободата трябва да се борим всеки ден, каза лидерът на ДПС

На 4 април избрахме промяната, сега да изберем стабилността. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в читалището на Айтос. Той призова хората да изберат №7 за стабилност и ускорено икономическо развитие на страната.

 

Централният предизборен лъч пристигна в област Бургас, за да подкрепи кандидатите за народни представители от областта. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ проведе множество срещи с млади хора, които имаха възможност да зададат своите въпроси за политическите процеси в България.

Председателят на ДПС припомни, че „нито свободата, нито демокрацията веднъж отвоювани са завинаги.” Напротив! Последните 12 години видяхме, че, всеки час, всяка минута, всяка секунда трябва да се борим за демокрацията и свободата, категоричен бе Карадайъ. „Нашето мото е „Рестарт на държавността“, защото освен икономическа, социална  и здравна, ние от ДПС видяхме, че има криза и в държавността, в демокрацията, защото в България последните 12 години се установи една еднолична власт, която се появи с омраза, разделение и противопоставяне. Така дойдоха на власт, така бяха и във властта, партията им се срасна с държавата.“, каза Карадайъ.

Президентът на европейските либерали, евродепутатът Илхан Кючюк бе категоричен че „първата крачка за демонтирането на тази власт беше направена”. Първият урок беше даден от ДПС. И в демократични условия, и тоталитарни ние сме били винаги партията, която е давала уроци по демокрация“, подчерта Кючюк.  И продължи: „Доказали сме във времето, че можем, защото сме майстори в политиката и ще направим България по-добро място за живеене!“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай