Четвъртък,

Капон: Тютюневият град е проект-мечта

От: Мартина Суботинова -
315
Капон: Тютюневият град е проект-мечта
A
A
A

„Тютюневият град е проект-мечта. Въпросът е, че трябва да оживее. В момента имаме един мъртъв град – място, което е в ужасно състояние. Вече 5-та година след пожара, след събарянето на част от сградите и след спирането на строежа на склада на „Одрин“ – виждаме, че ситуацията не е по-добра. И не защото собствениците и гражданите на Пловдив не искат да вървят напред, а защото няма смелост и компетентност от страна на Министерството на културата да се мине в етап на реализация. И това няма как да се случи без да има идейна концепция, която да е съгласувана и с ясни параметри, които да удовлетворяват всички страни.“

Това коментира пред Дарик радио кандидатът за народен представител от Пловдив Мария Капон, която е втора в листа на коалиция "Изправи се! Мутри вън!" за 16 МИР. Тя е член на Изпълнителния съвет на Националния партиен съвет на Единна народна партия, народен представител в 40-ото и 45-то Народно събрание.

Според нея Тютюневият град може да стане едно от най-прекрасните пространства в света, ако се реализира като най-добрите проекти, създадени като места на бъдещето - за развитие на културата и икономиката, каквито са например  доковете в Хамбург. Това са квартали за модерен бизнес, за StartUp компании, за клъстери. (Такъв е и LxFactory в Лисабон - изоставена индустриална зона в сърцето на града, която се превъръща в творчески квартал и туристическа атракция. В реставрираните фабрични сгради отварят заведения, работилници, галерии, дизайнерски магазини, клубове и офиси на стартъп иновативни компании).

„Тютюневият град  беше един от проектите за транформация на "Пловдив - Европейска столица на културата" и трябва да знаем накъде вървим! Още чакаме да оправят улица „Иван Вазов“ и това не може да продължава. Въпрос е първо на смелост и второ - на обществен натиск. Така че на ход са и Министерството на културата, и Община Пловдив, и разбира се собствениците на сградите и имотите в този район на града. На ход сме и ние пловдивчаните, които трябва да дадем потенциала на това място, защото съм убедена, че разтваряйки Тютюневия град и съживявайки го - това ще е следващото привлекателно място на Пловдив. Затова аз ще работя за тази кауза с целия ресурс на народен представител от парламентарната група на „Изправи се!Мутри вън!“. Пловдив заслужава да има едно място в сърцето си като Тютюневия град, с огромен потенциал!“, заяви още пред Дарик Мария Капон.

Мария Капон е с № 102 преференция в листата на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички