Вторник,

ИТН пуска проф.Чорбанов водач на листа във Велико Търново

От: редактори -
1428
ИТН пуска проф.Чорбанов водач на листа във Велико Търново
A
A
A

Проф. д-р Андрей Чорбанов, директор на департамент „Имунология“ в Института по микробиология на БАН, отново е водач на листата на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ за Великотърновския избирателен район. Ученият и на предстоящите избори ще води и листата на 23-ти избирателен район в София, пише "Борба". Така микробиологът се изправя в битката за място в новия парламент срещу министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, който е първи в листата на ГЕРБ и лидерът и водач на листата на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов.

Втори в листата на „Има такъв народ“ за региона е адвокатът и областен координатор на партията Момчил Иванов. Трети е Христо Дочев от Русе. Той е доктор по конституционно право и дългогодишен преподавател в СА „Димитър Ценов“. В момента преподава в Медицинската академия в Плевен.

На изборите през април проф. Чорбанов влезе в парламента от София, а адвокат Момчил Иванов и Христо Дочев бяха народни представители от Великотърновския четвърти избирателен район.„Има някои нови лица, но те са на последните места в листата. Нещо, което е работещо, не се променя“, коментира областният координатор на ПП „Има такъв народ“ във Велико Търново адвокат Иванов.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com