Петък,

Ирина Репуц: Капиталът на Марешки е доказан

От: СТАНДАРТ -
312
Ирина Репуц: Капиталът на Марешки е доказан
A
A
A

Ирина Репуц, представител на Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ, притисна в дебат по бTV съратника на Мая Манолова Никола Вапцаров с неудобен въпрос за финансирането на кампанията им. Тя попита също каква е била целта на посещенията на лидерката им в офиса на бизнесмена Васил Божков, за което и самата Манолова призна преди време. Репуц заяви, че Веселин Марешки е единственият политик с прозрачен и доказан капитал. Ще припомним, че преди месец той обяви два милиарда платени данъци от семейния му бизнес за 30г. и призова останалите политици да направят същия отчет. До момента никой не се е престрашил да говори за фирмите си и да посочи какви данъци плаща.

И на двата въпроса за произхода на средствата на Манолова Вапцаров не можа да отговори. Вместо това се опита да направи нелеп скандал с крясъци и лъжи. „ Това поведение и манталитет са ми дълбоко чужди. Ето това отличава и нашата патриотична коалиция от всички останали- ние сме  разумни, прагматични, успели хора”, сподели Ирина Репуц. Тя е водач на листата в Кърджали, където нейният дядо - Петко Калчев,  е бил кмет в продължение на 15 години и е останал в историята като „легендарният градоначалник”. След предаването Репуц коментира, че е жалко претенденти за парламента да крещят с площаден тон пред зрителите, забравяйки, че именно техните водачи бяха изгонени буквално „с камъни”, също от протестиращи по площадите.

„Не чух нито една управленска идея, нито една политика в полза на хората. Само крясъци. Дано хората виждат разликата и не направят груба грешка да се доверяват на такъв тип кандидати. Не само Манолова, и много други с апетити за власт, не са направили нищо реално за хората и е нелепо изобщо да се сравняват с мащаба на социалния бизнес на Веселин Марешки”, заяви Ирина Репуц, която е председател на Християндемократическата партия – партньор в Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com