ГЕРБ отива на избори в коалиция със СДС

Невъзможни партньори за коалицията са БСП и "Атака"

ГЕРБ отива на избори в коалиция със СДС | StandartNews.com

ГЕРБ се регистрира в ЦИК за предстоящите парламентарни избори, като обявиха, че ще се явят в коалиция със СДС. До дни ще станат ясни и кои ще са кандидат-депутатите от двете структури. Списъците ще бъдат оповестени след седмица. Подписите внесоха председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, депутатът от ГЕРБ Тома Биков, лидерът на СДС Румен Христов и др. Подадени са 9 999 подписа. Подадените подписи са събрани за последните 3 дни.

„В годините, в които управляваме, доказахме, че имаме воля, да градим България и да постигаме видими резултати. Доказахме, че можем да носим отговорност и да се учим от грешките си. Нашата рецепта за успех е: работа, работа, работа. Това и обещаваме на избирателите, ако получим тяхното доверие. Заедно с нашите коалиционни партньори от СДС имаме програма с ясни цели и приоритети във всички сектори, с която да изведем България от епидемичната ситуация и последствията от нея. Медицинският протокол е готов, въведените противоепидемични мерки гарантират здравна сигурност на изборния процес и затова нашият апел е за масово участие в изборите, защото само по този начин ще бъде легитимен следващият избран парламент и излъченото от него правителство“, заяви Даниела Дариткова.

Структурите в страната са в пълна мобилизация, обяви на свой ред Цветомир Паунов.

А Румен Христов коментира, че „БСП са абсолютният невъзможен партньор в бъдещ парламент“. "Атака" също са невъзможен партньор, категорични са от коалицията ГЕРБ/СДС.

До дни ще стане ясно кои ще са кандидат-депутатите от двете партии. Премиерът Бойко Борисов ще бъде водач на листа. 

Днес в 17 часа изтича крайният срок за подаване на заявленията за регистрация в ЦИК на партии и коалиции за участие в изборите за народни представители на 4 април.

фото БГНЕС

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай