Джейхан Хюсеинов: Не оставяйте някой друг да решава вместо вас

Джейхан Хюсеинов е сред новите попълнения на ПП "Републиканци за България"

Джейхан Хюсеинов: Не оставяйте някой друг да решава вместо вас | StandartNews.com

Джейхан Хюсеинов е сред новите попълнения на ПП „Републиканци за България“, които се включиха в надпреварата за 46-то Народно събрание. Водач е на листата на партията за 18 МИР Разград

- Г-н Хюсеинов, разкажете ни за себе си?

- Казвам се Джейхан Хюсеинов, на 37 години. Роден и израснал съм в Разград. По образование съм инженер по Биотехнологии. В момента работя в частния сектор.

- Какво Ви накара да се насочите към политиката?

- Като всеки млад човек с притеснение наблюдавам случващото се в България. Как нищо в държавата и в частност в Разградска област не се случва както трябва. Как приятелите ми един по един емигрират, как възрастните ми роднини изнемогват икономически и от ден на ден става все по-зле. В един момент реших, че ако искам нещо да се промени трябва да сложа ръката си под камъка и да започна да се боря за по-добър живот и по-добра България.

- Защо избрахте ПП „Републиканци за България“?

-  Мои приятели привлякоха интереса ми със своите разкази и коментари, а още след първата ми среща с г-н Цветанов, бях сигурен, че моето място е в Републиканци за България. Цветан Цветанов е много земен човек, който не се притеснява и суети да излезе сред хората и да общува с всеки. Освен това през годините е един от малкото доказали се политици чрез работата си. Не залага на скандали, а предлага политически решения, не само той, а и експертите в партията. Който се е запознал с политическата програма на Републиканци за България, ще ме разбере за какво говоря, а ако има такива, който не са го направили, все още не е късно.

Партията ме привлече и с това, че е дясно ориентирана, с поглед на Запад. Една партия, в която всеки достоен човек с високи морални ценности може да намери своето място без значение от социално положение, етнос и религия! Дава се много свобода за развитие на младите и им се гласува доверие. Това беше достатъчно, за мен за да взема своето решение.

- Какви са ви очакванията от предстоящите предсрочни парламентарни избори?

- Очаквам машинното гласуване да помогне на хората да гласуват по-спокойно за партията и кандидата, за когото искат без страх и притеснение. И така да имаме по-реална представителност в парламента. Там да са партиите и кандидатите, които хората искат а не, които им се налагат след редица манипулации, на които станахме свидетели при предходния вот и това не доведе нито до промяна, нито до съставяне на правителство.

- Как ще призовете да гласуват за вас и за Републиканци за България, на предстоящите избори на 11 юли?

- Обръщам се към младите! Гласувайте! Не оставяйте някой друг да решава вместо вас! Вашият глас е важен точно толкова, колкото и на всеки друг! Гласувайте за Републиканци за България, с бюлетина 21, за да живеем в държава с правила.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай