Четвъртък,

Дъщерите на партията аут от парламента

От: СТАНДАРТ -
2565
Дъщерите на партията аут от парламента
A
A
A

Дъщерите на соцпартията аут от парламента. Нито една от щерките на видни социалисти не се класира за депутат.

Най-големи надежди БСП залагаше на Петя Михалевска, дъщерята на покойния депутат и зам.-министър Димчо Михалевски.Тя първо бе избрана за член на Националния съвет на БСП, но бе излъчена за водач на червената листа в Кърджали. БСП обаче не взема мандат в града.

Извън новото НС остава и гордостта на Румен Овчаров - Теодора. Наследницата на бившия зам.-шеф на БСП и бивш министър на енергетиката също влезе в националния съвет на БСП. Заради нея Таско Евменков бе пратен чак в Разград. Но и двамата катастрофираха. В Разград БСП не спечели мандат, шестата в 23 МИР Теодора пък не събра преференции, за да се класира за депутат.

Третата видна червена щерка бе наследничката на легендарния началник на ПГ на БСП от времето на Виденов - Красимир Премянов. Адвокатката Андреана Премянова бе четвърта в соцлистата за Бургас от гражданската квота. В предишния парламент тя бе нещатен сътрудник към икономическата комисия в областта на правото и данъчната политика.

Четвъртата дъщеря на партията - Десислава Куткудейска, бе на почетното 10-о и последно място в Монтана. Баща й Венцислав Куткудейски е кмет от БСП на община Медковец. Но Куткудейска няма преференции.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички