Дъщерите на партията аут от парламента

Нито една от видните щерки не влиза в НС

Дъщерите на партията аут от парламента | StandartNews.com

Дъщерите на соцпартията аут от парламента. Нито една от щерките на видни социалисти не се класира за депутат.

Най-големи надежди БСП залагаше на Петя Михалевска, дъщерята на покойния депутат и зам.-министър Димчо Михалевски.Тя първо бе избрана за член на Националния съвет на БСП, но бе излъчена за водач на червената листа в Кърджали. БСП обаче не взема мандат в града.

Извън новото НС остава и гордостта на Румен Овчаров - Теодора. Наследницата на бившия зам.-шеф на БСП и бивш министър на енергетиката също влезе в националния съвет на БСП. Заради нея Таско Евменков бе пратен чак в Разград. Но и двамата катастрофираха. В Разград БСП не спечели мандат, шестата в 23 МИР Теодора пък не събра преференции, за да се класира за депутат.

Третата видна червена щерка бе наследничката на легендарния началник на ПГ на БСП от времето на Виденов - Красимир Премянов. Адвокатката Андреана Премянова бе четвърта в соцлистата за Бургас от гражданската квота. В предишния парламент тя бе нещатен сътрудник към икономическата комисия в областта на правото и данъчната политика.

Четвъртата дъщеря на партията - Десислава Куткудейска, бе на почетното 10-о и последно място в Монтана. Баща й Венцислав Куткудейски е кмет от БСП на община Медковец. Но Куткудейска няма преференции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай