Драма с цената на машините за вота

Ще бъдат ли купени

Драма с цената на машините за вота | StandartNews.com

Драма с цената на допълнителните машини, които трябва да се купят за парламентарните избори на 11 юли.

Централната избирателна комисия няма да преговаря относно цената на поръчката за доставка на машини за предстоящите парламентарни избори. Но е готова да преговаря с всеки, който може да изпълни условията на поръчката. Това заяви говорителят на ЦИК Цветозар Томов в "Денят започва с Георги Любенов".

"В решението е определена максимална цена за тази поръчка. Ако няма кандидати, няма да има поръчка. Ситуация, в която ще започне пазарлък относно цената мисля, че е излишно да се обсъжда", коментира той.

По думите му единственият изпълнител в страната, който би могъл да участва в тази процедура може да е "Сиела-Норма", но доставчикът не е доволен от цената, която е предложена от ЦИК. Предложението стига до максималната цена от 6,5 млн. лв., която е определена на базата на становище на експерти и цената на предишната поръчка.

Според Цветозар Томов опцията да се вземат машини от друга страна е невъзможна, тъй като няма достатъчно време. "Избори в България са правени и без машини. Правени са и без бюлетини. Избори ще има при всички положения, дори да не бъдат осигурени допълнително количество машини", заяви Томов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай