Четвъртък,

ДПС и туристическият бранш с кризисен план

От: СТАНДАРТ -
ДПС и туристическият бранш с кризисен план
A
A
A

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заедно със зам.-председателите Йордан Цонев и Станислав Анастасов проведоха среща с представителите на Националния борд по туризъм в лицето на Красимир Гергов-председател на УС, Мартин Захариев-зам.-председател на УС, д-р Полина Карастоянова-изпълнителен директор, Жулиета Серафимова-генерален директор, съобщиха от партията във Фесйбук.  

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ и бизнесът: Приоритетите ни съвпадат

По време на срещата бяха обсъдени мерките за спасяване на туристическия бранш. Представителите на Борда представиха своите предложения за стабилизиране, модернизиране и устойчиво развитие на туризма в България. Основните предложени мерки за справяне с кризата в туризма са в сферата на зелената политика, дигиталната политика, инвестиционни политики и институционални политики. От Борда изразиха своята подкрепа за Програмата за ускорено и догонващо развитие и признаха, че в най- голяма степен тя отговаря на икономическите интереси на бизнеса и предприемачите.

Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев заяви необходимостта от изготвяне на кризисен план за спасяването на туризма. Станислав Анастасов от своя страна наблегна на възможностите от еврофондове и средствата предоставени от ЕС. По време на срещата двете страни се обединиха в това, че в туристическия бранш липсват ясни приоритети, липсват визия и цели. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ допълни ,че страната дълго време се управлява без визия, без посока, без цели. Именно заради това ДПС призовава политическите партии да се обединят в определянето на приоритетите на страната. ДПС изрази съжаление, че правителството не е намерило адекватно място на туризма в Националния план за възстановяване и устойчивост на страната и следващия програмния период 2021-2027.

Представителите на Борда по туризъм изразиха своята подкрепа и готовност за съдействие с експертиза, при реализирането на конкретни политики, които биха укрепили бранша.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички