Дора Христова: Ще увеличим бързо доходите

Изключително загрижени сме за насърчаване на раждаемостта, каза кандидатът на ВОЛЯ и НФСБ

Дора Христова: Ще увеличим бързо доходите | StandartNews.com

Увеличението на доходите е основна тема в разговорите на Дора Христова, водач на Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ  в област Сливен, с местни граждани. Тя коментира програмата на коалицията и с жители на село Бяла.

„Нашата коалиция има няколко прагматични и работещи идеи, които ще увеличат бързо и осезаемо доходите на хората. Знаем, че това е най-наболелият им проблем. Не сме свикнали да обещаваме много неща, затова предизборната ни програма е кратка, но напълно приложима и то в кратки срокове. Безспорно, основната тема са безплатните лекарства за ученици до 18 години, но за тези които ходят на училище, както и безплатни лекарства за пенсионерите над 65-годишна възраст“, заяви Дора Христова. Тя допълни, че сливенчани се вълнуват много и от пенсиите, които според Патриотичната коалиция трябва да се преизчислят и всички да се вдигнат с 200 лева, минимум.

„С колегите ми от ВОЛЯ сме изключително загрижени за насърчаване на раждаемостта – предлагаме 2000 лева за първо дете, 5000 лева за второ, 10 000 за трето. Говорим обаче за онези български семейства, в които родителите са пълнолетни и имат минимум средно образование. Така подпомагаме и доходите, и разрешаването на демографската криза. Според нас трябва да се изплащат детски за всички деца, независимо от доходите на родителите им, защото всички българчета са равни.“, каза още Дора Христова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай