Събота,

Четвърти мандат или служебен кабинет?

От: Редактор -
340
Четвърти мандат или служебен кабинет?
A
A
A

Ако не се реализира четвърти мандат на Борисов, ще се стигне до служебен кабинет на Радев, каза политологът Георги Киряков. Няма ситуация, в която ГЕРБ да е първа политическа сила и Бойко Борисов да не е премиер, добави той в отговор на въпрос за възможен служебен кабинет.

Интересното предстои, всичко е в ръцете на политиците и очакванията към тях тепърва ще нарастват. Ако има нещо което избирателите не очакват, това е политическа криза, добави той.

Изненадата е Слави Трифонов, отбеляза политологът Мария Пиргова. Вероятно той ще бъде решаващата фигура какво правителство ще има, разделяме се с модела "Борисов", допълни тя.

Не смятам, че ще има служебен кабинет, по-скоро експертно правителство, добави още Пиргова. Още утре ще видим колко нараства ролята на президента, каза още Пиргова.

Президентът ще влезе в ролята си на човек, който се кандидатира за втори мандат и сега понеже ролята му ще бъде най-силна, няма как това да не се отрази, допълни още Киряков. Ако партиите успят да съставят правителство, не виждам къде е ролята на президента, контрира Георги Харизанов.

 


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com