Д-р Костадинов: Компромиси за независимостта на България не правим

България има нужда от бързи и решителни действия и няма време за губене, каза лидерът на Възраждане

Д-р Костадинов: Компромиси за независимостта на България не правим | StandartNews.com

"България има нужда от бързи и решителни действия и няма време за губене." заяви в интервю за Радио „Фокус“ - Варна  д-р Костадин Костадинов, председател на политическа партия Възраждане и водач на листата в 3-и МИР – Варна и 25 МИР София.

Той посочи, че през изминалите месеци са постъпвали не едно или две предложения за коалиране с други партии, за явяване на изборите през юли. Но цената за това коалиране е била твърде висока - отказ от приоритетите и програмата на Възраждане, нещо което не може и няма да се допусне.

„Вижте, ако през 2014-та година, когато създадохме Възраждане имаше партия, с която имаме поне частично съвпадение на вижданията си, ние просто нямаше да създадем нашата организация. Това ни костваше и продължава да ни коства страшно много усилия, енергия и ресурси. Коства ни загуба на личен живот, на близостта с нашите роднини.

Истината е, че щяхме да си спестим много неприятности, но просто няма такава партия, с която да си партнираме. Освен това ние от Възраждане познаваме хората, които са във високите етажи на българската политика. Това са хора, които са зависими от чужди държави. А както казах по-рано – каузата да се борим за присъствие в политиката е една единствена, да направим България отново независима и просперираща държава“, обясни д-р Костадинов.

Той даде  пример  с американската намеса във вътрешните работи на България.

„Възраждане беше единствената сериозна политическа сила, която осъди американското безчинство. Всички останали мълчаха, срамно и безотговорно мълчаха! По същия начин мълчаха и по отношение на въпроса със санкциите по закона „Магнитски“. Едва ли има българин в страната, който да смята, че хората в този списък са невинни – напротив. И аз съм убеден, че това са хора, които имат своите огромни вини пред българското общество. Но съм убеден, че това е наша вътрешна работа да решаваме тези проблеми. Ако днес американците правят това, то те утре могат да направят и друго по отношение на невинни хора.

Примерно ние от Възраждане критикуваме САЩ и непрекъснато повтаряме, че американското робство над българския народ е нещо, което спира развитието на държавата ни. Ами представете си, че утре те решат да ни наложат санкции като политическа организация? И какво правим тогава?

С такива действие  те подготвят обществото. Създават усещането, че ние трябва да се съгласяваме и примиряваме с всяко едно нещо, което се случва, а това отсега ви казвам – няма как да стане при нас.

И се връщам на въпроса: В България няма политическа сила, с която да можем да си партнираме в това отношение. Именно заради това отказахме и всякакви предложения за коалиция. Някои от тях бяха доста сериозни и привлекателни и Възраждане щеше да влезе в Парламента без въобще да се напрягаме. Да, щяхме да влезем, но на каква цена?

На цена отказ от приоритетите и програмата си, а такъв компромис ние от  Възраждане няма как да направим. България няма нужда от повече компромиси, България има нужда от решителни действия, България няма време за губене, България има нужда от Възраждане“, каза в заключение председателят на Възраждане д-р Костадин Костадинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай