Сряда,

БСП ще прави паралелно преброяване

От: Стандарт -
310
БСП ще прави паралелно преброяване
A
A
A

БСП няма да коментира резултатите от екзитполовете на социологическите агенции, съобщи в изявлението пред медиите Георги Свиленски. Според данни на "Галъп" неочаквано партията „Има такъв народ“ се очертава като втора политическа сила, изпреварвайки БСП.

От социалистическата партия съобщиха, че ще направят паралелно преброяване. 

Минути след края на изборния ден в централата на БСП на  „Позитано“ № 20 беше тихо и спокойно.

В партийната централа не се забелязва особено движение, предаде репортер на БНР. 

Ръководството на БСП бе заявило, че се бори за първа политическа сила в 45-ия парламент, но ако се потвърдят първите данни от екзитпол за резултатите от вота днес, БСП може да се окаже трета политическа сила.

В хода на изборния ден от „Позитано“ предадоха сигнали в ЦИК за изборни нарушения и купуване на гласове.

Георги Свиленски определи „бъговете с машинното гласуване“ като целенасочени:

„Това е отново някакъв тип провокация на машинното гласуване. Няма как в цяла област да бъде сбъркана подредбата на листите, няма как, когато се развали една машина, при положение че има резервни машини, да няма никаква възможност тази машина да бъде сменена. Как само преди 48 часа премиерът призова българските граждани да гласуват машинно, а самият той днес гласува на хартия, доколкото всички видяхте“.

"Поради динамиката на социологическите прогнози няма да коментираме резултатите тази вечер. Ние извършваме пълно паралелно преброяване във всички секции в страната. Резултатите от това паралелно преброяване ще ви бъдат предоставени веднага, след като имаме всички протоколи. И се надяваме тези резултати да съвпаднат с тези, които след това ще обяви ЦИК", каза още Свиленски.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com