Борисов видя терор срещу ГЕРБ

Радев да си прибира недоразуменията, изпусна си нервите лидерът на ГЕРБ

Борисов видя терор срещу ГЕРБ | StandartNews.com

Има терор и има репресия, и е видно, че е само срещу една партия. Това и децата го видяха. Това заяви и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в партийната централа по повод поредните разкрития на МВР-шефа Бойко Рашков за купуване на гласове.

„Обръщението ми е към другите партии. Така на 9 септември са омачкали опозицията и след това 45 години са управлявали. След нас ще дойдат за вас. Макар че Вие сте деца на комунисти, така че гарван гарвану око не вади“, каза още Борисов.

„Първо излезе и излъга, че сме подслушвали хора. Дойдоха изборите, ние още не знаем кого сме подслушвали. После ядохме хора. После щеше да ни вика да ни разпитва. И сега продължава всеки ден да говори как се купуват гласове. Ние 1 стотинка не сме дали. Ние не участваме. Виждате ни, пълни зали, пълни площади. Това е партията!“, каза Борисов и даде обяснение на ситуацията с футболна терминология: „Това е все едно главният съдия, страничните съдии и тези от ВАР, да играят за единия отбор, за да изкарат равен. Ето това правят в момента, борят се за равенство. Или да ни бият с един двама депутати, за да имат морално право видите ли“.

Призовавам го Радев тези недоразумения да си ги прибира! Това не е демокрация!, отсече Борисов.

„И като опозиция можем да сме много полезни на държавата, с опита, със знанията на всичките тези хора. Това е демокрацията! Пак с футболна терминология ще го кажа – навремето Левски беше отборът на народа, защото компартията го притискаше. Когато една партия я притискат отвсякъде, всички, по най-безобразен начин, тя ще стане партия на народа“, каза още лидерът на ГЕРБ.

„Преди време бях коментирал, че правителството имало посредствено отношение към организацията на изборите. Колко съм бил наивен! Оказа се, че правителството може да има пряко участие в изборния процес чрез Министерството на вътрешните работи. И не като гарантира политическите права на гражданите, а използването му като предизборен инструмент за респект, заплахи и ограничаване на правото на политическа активност“, заяви заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев. Той показа снимки на шатрата на ГЕРБ в Севлиево, до пазара в центъра на града, където от сутринта до нея е паркиран бус на жандармерията. „Какво пази? Или има за цел да сплаши наши кандидати? Това за съжаление не е единственият случай“, заяви Дончев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай