Борисов срещу кабинета пред мисията на ОССЕ

Държат се като предизборен щаб на Радев, каза премиерът

Борисов срещу кабинета пред мисията на ОССЕ | StandartNews.com

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов проведе среща с Мисията за наблюдение на предсрочните парламентарни избори в България на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). В разговора, който се проведе в централата на ГЕРБ, участва ръководителятна Мисията Тана де Зулуета, както и двамата зам.-председатели на ГЕРБ Томислав Дончев и Даниел Митов.

Пред делегацията от ОССЕ Бойко Борисов изрази опасенията на ГЕРБ от неяснотата с доставката на допълнителните машини за гласуване, които според всички експерти са ключово условие занормалното протичане на изборния ден, съобщи пресцентърът на ГЕРБ.

Борисов припомнил, че с измененията в Изборния кодекс, които мнозинството в 45-ото Народно събрание направи, вотът е 100% машинен и едно евентуално нарушаване на тази законова разпоредба би дало основание за оспорване на резултата от изборите.

Лидерът на ГЕРБ съобщил, че ЦИК е разкрила рекорден брой секции в чужбина – 791, но все още не е казала дали ще бъдат подсигурени достатъчно машини за гласуване извън страната.

От ГЕРБ алармираха, че през последния месец от служебното правителство, назначено от кандидата за президент Румен Радев, са абдикирали от своя основен и конституционнозаложен ангажимент за организацията на изборите. "Държат се като предизборен щаб на президента Радев и открито заемат страна в течащата кампания. Всеки ден пускат нови и нови внушения и фалшификати, насочениединствено към ГЕРБ", каза Борисов, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

Непосредствено преди вота бяха подменени и началниците на всички областни дирекции на МВР, както и областните управители, като голяма част от назначените принадлежат къмедна конкретна политическа формация, изтъкнал още Борисов.

„Научаваме от медиите, че на местаобластни управители и МВР директори заплашвали с уволнение редовислужители, които не оказват натиск върху гражданите да не гласуват заГЕРБ“, посочил лидерът на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай