Петък,

Българи от РС Македония търсят помощ от Марешки

От: СТАНДАРТ -
1241
Българи от РС Македония търсят помощ от Марешки
A
A
A
  • Ще спрем геноцида върху българите в РС Македония, каза лидерът на ВОЛЯ

Представители на българската общност в Република Северна Македония потърсиха контакт с лидера на ПП ВОЛЯ Веселин Марешки. Те настояват за по-категорична позиция на следващото управление по отношение на защита правата на българската общност там.

„Чухме за създаването на Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ, в която участват още уважавани партии. През годините бяхме лъгани и разочаровани от други формации. Затова сега разчитаме на вас в следващото Народно събрание да предприемете нужните мерки и да защитите правата ни”, казаха българите от Република Северна Македония.

„Всички виждат, че там от години се извършва геноцид върху нашите събратя, които имат българско самосъзнание и точно заради това са преследвани и тормозени. Трябва да ги защитим. Не може там да се говори за албанци, сърби, какви ли не други, те да имат конституционни права, а българската общност- не. Република Северна Македония много губи с антибългарската си политика. Това продължава десетилетия, а България стои пасивна. Добросъседството може да се гради върху истината, не върху лъжи, изкривяване на фактите и нарушаване на правата на такава голяма група българи”, коментира Марешки.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички