Сряда,

Българи от РС Македония търсят помощ от Марешки

От: СТАНДАРТ -
1361
Българи от РС Македония търсят помощ от Марешки
A
A
A
  • Ще спрем геноцида върху българите в РС Македония, каза лидерът на ВОЛЯ

Представители на българската общност в Република Северна Македония потърсиха контакт с лидера на ПП ВОЛЯ Веселин Марешки. Те настояват за по-категорична позиция на следващото управление по отношение на защита правата на българската общност там.

„Чухме за създаването на Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ, в която участват още уважавани партии. През годините бяхме лъгани и разочаровани от други формации. Затова сега разчитаме на вас в следващото Народно събрание да предприемете нужните мерки и да защитите правата ни”, казаха българите от Република Северна Македония.

„Всички виждат, че там от години се извършва геноцид върху нашите събратя, които имат българско самосъзнание и точно заради това са преследвани и тормозени. Трябва да ги защитим. Не може там да се говори за албанци, сърби, какви ли не други, те да имат конституционни права, а българската общност- не. Република Северна Македония много губи с антибългарската си политика. Това продължава десетилетия, а България стои пасивна. Добросъседството може да се гради върху истината, не върху лъжи, изкривяване на фактите и нарушаване на правата на такава голяма група българи”, коментира Марешки.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com