Ангелов:Опашките са признак за спазване на мерките

"Взели сме всички необходими мерки изборите да са безопасни"

Ангелов:Опашките са признак за спазване на мерките | StandartNews.com

"Мерките се спазват. В секциите има абсолютно всичко необходимо. Взели сме всички необходими мерки изборите да са безопасни", това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов след като даде своя вот на парламентарните избори.

"Искам да призова всички български граждани да излязат да гласуват. Да бъдат спокойни, да си сложат маските, за да можем в края на деня да сме доволни от това, което сме направили. Днес гласувах за това, за което се боря всеки ден - за здравето, за спокойствието на хората, за един свят без пандемия, за края на този кошмар. За последната година направихме всичко необходимо за да проведем тази битка успешно до този момент. Ще продължим да го правим. Надявам се всички днес да бъдат убедени, че днешният ден може да донесе онази промяна, която всички искат, и за която всички се борим", каза още Ангелов.

"Ако трябва да бъда честен, всеки ден се надявам, че ще е последен от битката ни с пандемията. Но в тази ситуация, в която се намираме, виждаме, че единственото спасение ще ни бъде донесено от ваксината и тя е, всъщност, победата над пандемията", каза министърът.

Той бе категоричен, че не очаква пик на COVID-19 след изборния ден. "Всичко ще бъде наред. Изборите са безопасни. Времето, което прекарват хората, е навън. Опашките са признак за добре проведени противоепидемични мерки", допълни той.

Ангелов запали свещ и се помоли за здраве, преди да упражни правото си на глас. Той и кметът на Велико Търново Даниел Панов се поклониха пред Светия кръст със смирение и търпение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай