Зоопаркът в Добрич може да стане дом за още две мечки

Швейцарката Берна спи първия си зимен сън в Добрич

Зоопаркът в Добрич може да стане дом за още две мечки | StandartNews.com

Добрич. Още две кафяви мечки може напролет догодина да се преместят да живеят в зоопарка в Добрич, който отговаря на всички европейски изисквания по отношение на условия за живот на мечки, научи "Стандарт".

Директорът му Севдалина Венкова сподели, че фондация "Четири лапи" е заявила готовност да осигури храна за новите обитатели, като допълни, че, доколкото е запозната, фондацията води преговор за преместване на две мечки - мъжка и женска, в Добрич от Русе.

Първата обитателка от този вид - мечката Берна, която пристигна като дарение от Швейцария, се чувства много добре в новия си дом и вече е заспала първия си зимен сън в добричкия зоопарк, добави още Венкова. Както "Стандарт" писа, Берна е 3-годишна и пристигна от зоопарка "Делхьолцли" в Берн. По повод рождения ден на зоопарка, който е създаден с посредничеството на швейцарски партньори от дружество "Про Зоо Добрич" в Шафхаузен, в Добрич бяха и представители на сдружение "Про Зоо Добрич", които дадоха изключително висока оценка.

Заради ниските температури помещенията на папагалите се отопляват. Венкова увери, че е осигурена храна за животните, като отново апелира към жителите на града да не изхвърлят коледните дръвчета, а да ги занесат з зоопарка. "Те са истински деликатес за тревопасните обитатели, като са любимо "блюдо" в менюто на бизоните, конете на Пржевалски, козите, овцете и други животни в центъра" - каза Венкова и допълни, че идеята и реализирането и за седма година е взаимствана от Берлинския зоопарк.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай