Зоопаркът край морето търси осиновители на бебета си

Зоопаркът край морето търси осиновители на бебета си   | StandartNews.com

Варна. „Осинови бебетата на зоопарк Варна" е мотото на стартиралата кампания в помощ на животните. През 2013 г. в него са се родили 1 маймунче, 5 дългоноси мечета, 2 благородни еленчета, едно лопатарче и едно бебе лама, припомни шефката на зоопарка Иванка Стоянова. Невръстните обитатели могат да бъдат осиновени чрез пари за месечната издръжка на избраното бебе - 50 лева за маймунка,за мече - 60 лева, за еленче - 200 лева, лопатар - 150 лева и лама - 150 лева.

Всички осиновители могат да станат кръстници и да изберат име на своя любимец, а при желание да поставят своето име до клетката на животното.
Осиновител може да бъде всяко физическо или юридическо лице.

„Удовлетворението и фактът, че по този начин ще помогнете на избрания от вас вид и опазването на природата, са незаменимо усещане. Вашият пример може да бъде последван от други хора и малката помощ да стане голяма. Най-правилните решения, тези които ни карат да се гордеем, че сме хора - се вземат със сърцето", каза директорката на зоопарка. В знак на благодарност за грижите осиновителите ще получат специално създадена за случая грамота и снимка на осиновеното животно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай