Зодия "Стрелец" ще е най-новият обитател на добричкия зоопарк

Зодия "Стрелец" ще е най-новият обитател на добричкия зоопарк | StandartNews.com

Добрич. Тази седмица пристига най-новият обитател на зоопарка в Добрич - 3-годишната швейцарска мечка Берна, съобщи зам.-кметът на Добрич арх. Пламен Ганчев.

Тя е на три години и идва от родния си град Берн, добави шефът на зоопарка Севдалина Венкова. Венкова разкри още, че дамата е зодия "Стрелец", родена е на 16 декември 2009 г.

Младата госпожица пристига по линия на партньорството на добричкия зоопарк с швейцарското дружество "Про зоо", като е дарение за зоопарка в града. Тя ще обитава най-новият дом, който бе изграден - специално направена волиера и местообиталище, чието изграждане бе наблюдавано от партньорите от "Про зоо".

Заедно с нея пристига и гледачът й, който ще остане в Добрич до 2 август, за да предаде опита си по грижите за Берна на колегите си в Добрич. В зоопарка вече знаят, че 80 на сто от менюто на Берна трябва да е съставено от плодове и зеленчуци, а останалите 20 на сто - от месо, което може да е заешко, риба, конско или говеждо.

Месечно издръжката на Берна е в размер на 235 лв., осигурени от общинския бюджет, добави Венкова. Кметът на Добрич Детелина Николова отправя апел към жителите на града да помогнат в грижите за животните и осиновят някои от обитателите на зоопарка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай