Змия съсипа празника в школо

Змия съсипа празника в школо | StandartNews.com

Пловдив. Змия ухапа две деца от пловдивското училище "Душо Хаджидеков". Влечугото е закарано от родител за празника на школото по случай Деня на Земята. Едното дете е момиче на 10 години, а момчето е на 8. 

Веднага след инцидента децата са закарани в спешното отделение на болницата "Свети Георги". Не се наблюдават признаци на отравяне, съобщи проф. Мирослава Бошева от лечебницата. Децата обаче ще останат под наблюдение в интензивното 24 часа.

Собственикът на единствения стационарен терариум у нас, който е разположен в мол "Галерия", занесъл пет-шест от екземплярите си на празника. Синът на Атанас Рангелов - Радосвет, правил мултимедийна презентация пред класа си, затова баща му решил да я онагледи с живи животни. Така в класната стая на II "г" клас се озовали хамелеон, брадата агама, млечна змия и костенурка, затворени в прозрачни пластмасови кутии.

"В края на часа децата поискаха да се снимат с хамелеона и агамата, но в суматохата са дошли и малчугани от съседните класове. Явно някое от децата е провокирало змията и тя е започнала да хапе. Млечната змия е възможно най-безопасната и всеки начинаещ терарист започва с нея. По-фатално е даже да се убодеш с игла", обясни Атанас Рангелов.

През юни миналата годинаРангелов откри стационарния терариум, в който има 40 вида гущери, змии, костенурки, 60 вида тарантули, скорпиони и насекоми, 30 вида отровни змии. Човекът подбрал най-безобидните видове за атракция на децата. Според него най-вероятно някое от тях е стиснало змията за устата, тя е проявила защитна реакция и е започнала да хапе, което досега не се е случвало.

Момичето от 4 "г" клас явно се е оказало алергично, защото след ухапването ръката му се подува. Рангелов допълни, че научил за инцидента часове по-късно, веднага се свързал с родителите на пострадалото момиче, но те нямали никакви претенции към него и не го обвинявали за случилото се.

Днешният ден бе неучебен за школото, а децата от различните класове са били ангажирани с различни занимания и открити уроци.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай