Зимата скова Добричко

Зимата скова Добричко | StandartNews.com

Добрич. Общо 26 населени места в Добричка област осъмнаха без ток, като най-много са на територията на община Каварна - 16, съобщи дежурният в областния център за сигурност. Причината за липсата на електрозахранване е обледяване на проводници и преплитането им от силния вятър, а авариите не са отстранени заради недостъпност поради снеговалежа и навяванията, каза още дежурният. Бед вода са осъмнали 2 села от община Генерал Тошево, но от водното дружество предупредиха, че целият град Добрич днес ще е с нарушено водоподаване, заради липсата на електрозахранване по магистралния водопровод от Шабла, тъй като и в шабленска община 9 села са без ток. Пътят Варна-Добрич е затворен.

Единственият достъп до морската столица е по пътя Добрич-Албена-Кранево-Златни пясъци-Варна. От фирмата, която поддържа републиканската пътна мрежа заявиха, че проходими при зимни условия са пътищата Добрич-Балчик, Дуранкулак-Варна, Добрич-Генерал Тошево и Добрич-Тервел-Силистра, но препоръчват да не се пътува, ако това не е наложително. Седмицата започна без преса, тъй като варна-Добрич е затворен за движение.

От съвета за сигурност съобщиха, че на тел. 112 в 3 часа през нощта е бил подаден сигнал за закъсал автомобил по пътя Одърци-Храброво, на 2-3 км от Храброво, като в колата имало трима души. Изпратеният автомобил да им окаже помощ също заседнал в преспите. Така спасители и бедстващи изчакваха светлата част на сутринта, за да бъдат измъкнати от зимния капан. Занятията в Добрич започнаха в 7.30 часа за първа смяна, като учители и ученици в града чакат решение на РИО дали те ще бъдат прекъснати и обявена ваканция, след заседание, което ще се проведе в
10 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай