Зимата остави без ток и вода Лудогорието

В силистренско режат клони, надвиснали от сняг над шосето

Зимата остави без ток и вода Лудогорието  | StandartNews.com

Разград. 19 села в разградско останаха без ток, в други 11 спря водата. Сухи са чешмите и в град Кубрат. Авариите по електропреносната и ВиК мрежите са резултат от първия пристъп на зимата тази година. Мокър сняг се сипе вече втори ден над Лудогоирето. Снежната покривка на места стигна 30 см., а вятър със скорост 35 м в сек. навява преспи по пътищата.

Рано сутринта във вторник КАТ затвори главния път между Разград и Русе заради аварирали тирове. Забраната за коли и автобуси падна около обяд, но тежките камиони ще останат паркирани извън трафика до второ нареждане, съобщиха от пътното управление в Разград.

33 машини чистят пътищата в разградско. Други 17 се грижат за шосетата в област Силистра. Екипи на пътното управление в крайдунавския град разчистват надвиснали от снега над шосетата клони в общините Ситова и Силистра. От КАТ съобщават, че автомобили са закъсали на пътя край местността "Ханчето" в тутраканско. Повечето инциденти по пътя са предизвикани от шофьорите, тръгнали да пътуват без зимни гуми.

Аварийни екипи възстановяват мрежите за подаване на ток и вода в региона. Няма съобщения за бедстващи хора и труднодостъпни населени места.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай