Жива статуя като в Рим се появи и във Враца

За няколко часа в адския пек мимът припечели дребни стотинки

Жива статуя като в Рим се появи и във Враца | StandartNews.com

Враца. Мим, облечен от глава до пети и наплескано с тебеширена боя лице, привлича погледите на пешеходния булевард „Никола Войводов" във Враца. Мълчаливата жива статуя не помръдва под атлазената дълга до плочника роба. Застинала е в смирена поза с червено цвете в ръка.

Засега зяпачите се притесняват да се снимат с мима и само го щракат като атракция. Врачани не са и толкова щедри към него. За няколко часа под адския пек той припечели дребни стотинки. Камашитената паничка отпред остана почти празна.

С подобни живи статуи е прочут Рим. Преди време управата на вечния град реши да ги забрани, защото мафията се облагодетелства от този вид развлечение. Според градската управа много от мимовете плащат такса не на хазната, а на организираната престъпност. Така се стигна и до първата в историята стачка на гладиаторите в Колизеума. Тогава се оказа, че поколения от отделни фамилии се изхранват с одеждите и атрибутите на Спартак. Така живите статуи и до днес са сред основните атракции в Рим, а туристите обичат да се снимат с тях срещу скромни суми.

Дали модата от вечния град ще пусне корени и във Враца, не се знае. Но зрелището е забавно за местните и гостите на града. Остава само да си поразвържат малко кесиите, та бизнесът на единствения засега мим да тръгне.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай