Земеделци: Фонд „Земеделие" саботира работата ни

Земеделци: Фонд „Земеделие" саботира работата ни | StandartNews.com

Благоевград. Държавен фонд „Земеделие" на практика не функционира, след като не приема заявленията на земеделски производители. За това алармира Георги Кафтанов, който е председател на Сдружение "Югозапад 2013".

Много негови колеги се оплакали, че не могат да подадат документи за Националната схема за борба с доматения миниращ молец.

„Нарочно бавят цялата процедура. След приема на книжата трябва да дойдат експерти на място, които да се уверят, че имам насаждения с домати. Но пристигнат ли след месец, вече няма да имам продукция, ще съм я махнал и ще съм рекултивирал. А от фонда ще ме отрежат от възможността да получа безплатни препарати от аптеките", твърди Кафтанов. Според него по същия начин действа ДФ „Земеделие" и по отношение на Схемата за подобряване на качеството на плодовете и зеленчуците.

„Бавят топката, образно казано. Целта им е да махнем насажденията и да се готвим за новата продукция, а те да ни спрат субсидиите и да не плащат. Не заработи ли фондът, се стягаме за протести", каза още лидерът на Сдружение „Югозапад 2013".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай