Заврени зетьове към тъщите: „Пролет пукна, ние не”

Заврени зетьове към тъщите: „Пролет пукна, ние не” | StandartNews.com

Благоевград. Изборите са си избори, тъщите са си тъщи. Това твърдят над 30-те заврени зетьове в обявеното за „Евросело" симитлийско селище Черниче.

Тяхната съдба не се промени и след вота за парламент на 12-ти май. „Подготвяме се за нашия пролетен пленум, който закъсня заради майките на жените ни. Ще го проведем тази събота, но мястото остава тайно, за да не ни изненадат тъщите. Те ни забраниха веселбата преди време, защото по време на пости не трябвало да се гуляе и да се разтягат лакърдии на техен гръб", сподели председателят на сдружението Николай Кашев.

Събитието ще е под мотото „Пролет пукна, ние не". Той призна, че със събратята му по съдба се уплашили от гнева на тъщите и затова отложили провеждането на пленума след Великден. В противен случай рискували да бъдат прогонени от домовете си.

Главната цел на форума ще е да извикат благата вест, че ги има и обединени са по-силни. Ще се съберат в местно заведение. Е, няма да посмеят сами да се веселят, ще поканят и съпругите си. Добрата новина е, че поне тъщите няма да вземат участие в събитието, че тогава няма да има никаква веселба. Преди година и четири месеца бе учредено Сдружението на заврените зетьове, което вече си има и знаме, и герб, че и химн.

„Ще въртим химна десетки пъти, най-много ще пускаме рефрена „Зет като мед", уредбата ще е много мощна, че да се чуе от тъщите ни песента", разкриха част от дневния ред зевзеците от Черниче. На пленума ще се вземат тайни, но важни решения за успешния отпор от страна на мъжете на тормоза, на който ги подлагат тъщите им. „Всичко това го правим с една голяма усмивка", уточнява Николай Кашев, който е художник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай