Затвор за жена, мамила кандидат-студенти

Затвор за жена, мамила кандидат-студенти | StandartNews.com

Окръжен съд-Благоевград потвърди ефективната присъда от една година затвор за 38-годишна жена. Причината е серийните й измами на млади хора- обещавала, че срещу заплащане ще ги запише като студенти в Югозападния университет „Неофит Рилски" без кандидат-студентски изпити.

Ива Дачева ще изтърпи наказанието „Лишаване от свобода" в общежитие от закрит тип при първоначален общ режим.

До ефективната присъда на комбинативната дама се стигна, след като бяха групирани всичките й предишни наказания. В периода от 2009 до 2011 година тя е осъждана седем пъти – 5 пъти на пробация, на 1 година условно с тригодишен изпитателен срок и накрая на 5 месеца затвор. В крайна сметка съдът реши да активира условната й присъда от 1 година, която получила, тъй като по време на изпитателния срок е уличена пак за измама. От това време обаче ще бъдат приспаднати месеците, които тя изтърпяла под домашен арест.

Младата жена успя да измами десетима младежи с обещанието, че ще ги запише да следват „Право" в благоевградския университет без изпит, а само срещу даване на парично дарение. От измамените тя търсила различни суми – между 1800 и 4000 лева. На част от жертвите си Дачева върна парите, след като се призна за виновна и сключи споразумение с прокуратурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай