Засаждат екзотични растения в парк

Засаждат екзотични растения в парк | StandartNews.com

Благоевград. Екзотични растителни видове ще украсят новия парк в благоевградския квартал „Еленово". Поредната зелена придобивка ще е върху 6,5 декара и ще радва жителите и гостите на града с едролистна магнолия, гинко билоба, рожков и други растения.

 

Общинското ръководството реализира пореден проект за повишаване качеството на живот в квартала и създаване на благоприятна среда за отдих и приятно прекарване на свободното време. В новия парк ще има многофункционална детска площадка и спортна площадка за волейбол. В работния проект е включено направата на пергола с чешма, както и предпазна ограда.

 

Районът ще бъде благоустроен и озеленен чрез засаждането на широколистни и иглолистни дървета, вечнозелени и цъфтящи храсти, както и различни видове цветя. Ще има рампи, за да бъде достъпно и за хората с двигателни увреждания. Проектът на общината е по ОП „Регионално развитие" и е на стойност над 1,1 млн. лв. Включва изграждането и на парк по поречието на река Бистрица в центъра на града срещу кампуса на Американския университет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай