Заралии погълнаха половин тон дини за час

Заралии погълнаха половин тон дини за час | StandartNews.com

Стара Загора. Близо половин тон дини изядоха заралии за малко повече от час на първото масово ядене на сладкия плод у нас. В благотворителното шоу, което се развихри на връх Световния ден на динята, 3 август, се включха активно 164-ма старозагорци. Много повече обаче бяха любопитните зяпачи от всички възрасти, които изпълниха градския парк "5 октомври", за да се позабавляват в горещата августовска вечер.

Любениците етествено бяха от българската столица на дините – Любимец. Двете най-едри, всяка по 15 кила, пък бяха дарени от двама участници в шоуто – Хриси и Криси. Отгледал ги дядо им в близко старозагорско село.

В най-атрактивното състезание – скоростно надяждане с дини, спечели пришълец - софиянецът Христо Стайков. Тийнейджърът минавал през Града на липите с приятели и решили да се включат в атрактивното шоу. Така момчетата отнесоха със себе си като награда 5 огромни дини. Щастливецът от томболота пък се оказа 11-годишният заралия Кристиян Данев. Момчето можеше да напълни една каруца с премията си – осем 10-15-килограмови дини, но в тон с благотворителния характер на проявата,  подари половината на криизсния център за жени и деца, преживели насилие.

Пред импровизирания плодов бар пък се изви опашка за оргинална лимонада от диня по рецепта на самаряните. Добавката от вкусен мед и листа мента се оказаха разковничето на вкусната напитка, която се предлагаше по 2 лв. чашката, но въпреки това мераклиите да я опитат мяха много.

Преди и по време на самото шоу инициаторите предложиха и много занимания за малчуганите и техните родители-боулинг-диня, детски кът за оцветяване на диня, рисунки, шарена работилница и др.

В края на благотворителната вечер се оказа, че са събрани над 900 лв, които ще бъдат удвоени от един от спонсорите - Българския фонд за жени. „Ще дарим парите на единствения все още постоянно действащ кризисени център за жени и деца, жертви на насилие и трафик край Стара Загора", обяви изпълнителния директор на старозагорското сдружение „Самярани".

То вече е на път да превърне в запазена марка своята кампания "Дарявай и се забавлявай". Преди време самаряните организираха друго шуро шоу - благотворително пръскане с вода, което отново събра стотици малки и големи старозагорци.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай