Започна най-чаканото събитие в Самоков

По случай “Пазника на Самоков”

Започна най-чаканото събитие в Самоков | StandartNews.com

Започна Филмовото събитие "Кино под звездите" в Самоков и събра всички любители на "седмото изкуство" в града. Инициативата е част от празнична пограма по случай "Празник на Самоков 2023".

"Кино под звездите" е традиционно и чакано събитие от всички жители и гости на града, тъй като дава възможност да се видят най-новите български филми, но не в затворения киносалон, а сред природата.

При откриването кметът Владимир Георгиев посочи, че именно големият брой хора, дошли на киномаратона, стимулира ръководството на община Самоков да мисли в посока в града да се направи кино. "Благодаря ви, че така активно участвате и в празниците. Защото ние се стремим да подкрепяме българското кино, българското изкуство и българските автори, творци и актьори. Дано ви харесат подбраните филми, които съм сигурен, че ще ви накарат да се замислите за много неща. Пожелавам ви весели празнични дни и да бъдем заедно до края", това каза кметът при откриването на "Кино под звездите".

Тази вечер (17 август) от 21:00 ч.ще бъде представен филмът "Голата истина за група Жигули", а гост ще бъде актьорът Филип Аврамов. На 18 август зрителите ще видят филма "Взвишение" и ще се срещнат с актьора Стоян Дойчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай