Заловиха крадците на тротоари по морето

Заловиха крадците на тротоари по морето | StandartNews.com

Полицията разкри наглите крадци на плочи от ремонтираните тротоари във Варна. В тази акция участваха и гражданите на морската столица, които взривиха с недоволството си социалните мрежи, пуснаха снимки и информация за набезите.

42-годишният Т. Т. без криминално минало е наел почти цяла бригада да товарят на камиончето му. 175 плочи са били открити в имота му в местността "Боровец –Юг".

Мъж с черната кола от видеото, пуснато във Фейсбук от будна варненка, също е разкрит. Той задигнал двайсетина плочи от ремонтирания тротоар на централния булевард"Хр .Ботев" в града.

В четвъртък вечерта е спипан и друг крадец, натоварил в колата си 10 плочи.

Образувани са досъдебни производства срещу извършителите по чл.195 ал.1 от НК –кражба с помощта на превозно средство, съобщи районен прокурор Десислава Йотова. Ако крадците бъдат осъдени ги чака от 1 до 10 години затвор. НК изключва възможността за пробация или глоба, но въпросните наглеци могат да се отърват с условни присъди. Според Районна прокуратура задигнатите плочи са стари. А според източници от полицията, възможно е и да не става въпрос за кражба, а за продадени плочи от работници от фирмата –изпълнител на ремонта. Иначе няма друго обяснение защо посред бял ден така спокойно и без да се оглеждат товарят плочите в колите си

Ден преди това зам.-кметът Христо Иванов обяви, че дава заплатата си за награда на тези, които помогнат с информация за разкриване на крадците. Варненци коментираха в социалните мрежи, че не искат награда, а виновниците да бъдат наказани. Кметът Иван Портних също изрази мнение пред „Стандарт", че очаква те да бъдат наказани, защото деянията им са обидни за всички усилия, които прави общината да промени визията на града и живота на хората.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай