Зъболекарски кабинет в училище след 20 г.

Зъболекарски кабинет в училище след 20 г. | StandartNews.com

Благоевград. Първият зъболекарски кабинет след почти 20 години отвори врати в 8 СОУ „Арсени Костенцев" в Благоевград. 580 ученици и 60 души педагогически и непедагогически персонал може да ползват стоматологичните услуги на доктор Илияна Нинова. Отец Стоян Бербатов, родственик на футболиста Димитър Бербатов, отслужи водосвет на новия кабинет.

Училището предостави помещение от 19,09 квадратни метра за нуждите на д-р Нинова. „Ние решихме да осигурим кабинет на зъболекар в нашата сграда. Няма да се пускат за прегледи външни лица. На практика стоматологът ще има за пациенти учениците ни, които са 580, както и над 60 души персонал. 4-5 стоматолози проявиха интерес и заявиха желание да наемат помещението, което по строителни книжа е правено за зъболекарски кабинет", обясни директорът на Осмо СОУ Сергей Биров. По този начин се предоставя възможност на всяко дете и служител на школото да получава ежедневно зъболекарски услуги, което е грижа за тяхното здраве. Парите от наема ще постъпват най-напред в общинската каса, а оттам ще се превеждат на учебното заведение. „Ще използваме тези финансови средства за други полезни дейности. Може да е за подпомагане на деца в нужда, за козметични ремонти, за различни училищни мероприятия", допълни Сергей Биров.

Предвижда се в учебното заведение да се построят стол и спортен комплекс със закрит плувен басейн и площадки в самия двор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай