За втори път погребват гарда на Митьо Очите

За втори път погребват гарда на Митьо Очите | StandartNews.com

Вандали изровиха трупа, търсели златен часовник

Вече пети ден лекари и организмът на Димитър Желязков се борят за живот. На 8 юни несебърският бос беше застрелян с пет куршума в Слънчев бряг. В понеделник сутринта Митьо Очите е бил вкаран отново в операционната за поредната операция. Хирурзи са преценили, че могат да направят ревизия на засегнатите му органи. След операцията той бил малко по-добре, дори спрял да кърви, но според медиците състоянието му все още остава критично. Очите е добре охраняван денонощно от гардове и полицейски служители, защото близките се опасяват от нападение. До леглото бди и дъщеря му Станислава.

До момента на Митьо Очите са му направени две операции, като са му прелели над 50 банки кръв. В нощта след престрелката беше организирана кръводарителска акция, а медици от Стара Загора пристигнаха в Бургас да консултират местните си колеги. Доста по-добре е простреляният бургазлия Кольо Магарето, който е бил в компанията на Очите по време на престрелката. Той бе ранен в крака и е възможно до няколко дни да бъде изписан от болницата.

Междувременно днес стана ясно, че няколко часа след погребението в събота на загиналия бодигард Александър Алексиев-Сашо Водолаза, гробът му е бил жестоко поруган. Рано в понеделник сутринта роднините му видели, че в пръстта има 30-40 сантиметрова дупка, цветята и кръстът били извадени. Близките на Александър се опасявали, че тялото може да е изчезнало и пожелали то да бъде ексхумирано. Роднините са внесли искане за това в прокуратурата. От полицията веднага отцепиха района около гроба на гарда. След разрешение на прокуратурата в късния следобед вчера гробът на Алексиев бе отворен в присъствието на полиция, съдебен лекар и роднините на загиналия и бе извършен повторен оглед. Тялото е положено отново в гробищния парк, уточниха от полицията.

Междувременно тръгна слухът, че вандалската постъпка е направена заради златен часовник, с който Алексиев е бил погребан. Скъпото бижу било подарък от Митьо Очите. Роднините на жертвата обаче отрекоха подобна информация. Според запознати часовникът е иззет като веществено доказателство.

Заради престрелката в заведението "4you" продължава спецакцията на МВР и данъчните в Слънчев бряг. За последните три дни са проверени 150 луксозни коли и 550 души. Иззети са 170 литра алкохол без бандерол. В неделя само в едно заведение е засечено несъответствие между оборота и отчетените продажби. При полицейските проверки няма открити наркотици и оръжие.

Румяна Бъчварова търси нелегалния бизнес на боса

"Атаката срещу мен и премиера, че има чадър над престъпността в Слънчев бряг е безумие. Тези хора, които го твърдят, имат усещане за безнаказаност. Само преди дни са заловени 16 души, които са извършвали престъпна дейност". Това обяви вътрешният министър Румяна Бъчварова пред Нова тв. Тя обвини в лъжа Атанас Атанасов от ДСБ и посъветва премиера да заведе дело срещу него. Бъчварова обясни още, че Митьо Очите имал няколко легални бизнеса. "Сега опитваме да установим дали се занимава и с нещо незаконно. Защо хората, които твърдят, че войната е за наркотици, не сезират прокуратурата или не сигнализират до полицията. Непрекъснато се правят проверки за наркотици, не само в Слънчев бряг. В момента се използва всеки един конкретен случай за политическа атака", допълни вътрешният министър.

Данъчен №1 всеки уикенд на проверки в курорта

Данъчните проверки в курорта Слънчев бряг няма да приключат скоро, обяви при посещението си в Пловдив финансовият министър Владислав Горанов. "В момента все още се прави селекция, набелязват се лицата, които ще минат през тази проверка", уточни той. "Директорът на Националната служба "Полиция" и шефът на НАП всеки уикенд ще са на морето. И в "Евксиноград" имаме къде да ги настаним, в Бургас също. Но не да са на плаж, а да работят. Така ще е до края на сезона", увери Горанов. Той обеща резултат от данъчните проверки в курорта до няколко дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай