Временният кмет се цели в победа на първи тур

Доц. Христо Бозов обяви, че няма да участва в компроматна война за кметското място.

Временният кмет се цели в победа на първи тур | StandartNews.com

Варна. Целта ми е победа на първи тур, за да спестя на данъкоплатците половин милион, нужни за балотажа. Това обяви временният кмет доц. Христо Бозов, който излезе в отпуск заради предизборната кампания. Официално засега го подкрепят две партии– БСП и "Движение България на гражданите".

Политически консултативен съвет, в който ще участват и обществени организации, подкрепили независимия кандидат за кмет ще заработи до дни в щаба му."Този мозъчен тръст ще обединява идеи само за кампанията, но няма да кадрува след изборите", отсече доц. Бозов. Той увери, че няма да участва в компроматна война .

Слоганът на кампанията на Бозов още не е готов,обсъждали сме няколко варианта, каза зам.-председателят на ДБГ Даниел Вълчев и с присъщото си чувство за хумор отбеляза, че може да е „Да спестим половин милион лева". Според Вълчев партията на Меглена Кунева първа е подкрепила Бозов, БСП била след нея. Общината трябва да се управлява от най-можещия човек със здрави морални ориентири ,каза проф. Даниел Вълчев и добави: "Обединяват ни идеи, не политическо брокерство".

От Съюза на подводничарите надъхали Христо Бозов да участва в предизборната кампания. Като млад военен лекар той служил на подводница и от тогава е в тесни връзки със съсловието.Подкрепят го още съюзът на инвалидите и диабетноболните.

Доц. Христо Бозов и Даниел Вълчев очертаха приоритетите за развитието на Варна –граждански контрол над управлението, прозрачност, възраждане на дребния и среден бизнес, насърчаване на туризма и морската индустрия, повече места в детските градини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай